Wandeling van Hilversum naar Hollandse Rading

De Nederlandse Spoorwegen en de Stichting Lange Afstandwandelpaden hebben een aantal wandeltochten samengesteld, waar zowel begin als eindpunt een treinstation zijn - maar niet noodzakelijk hetzelfde station.

Een van die wandelingen is de route Goois Natuurreservaat. Deze loopt van het station Hilversum naar het station Hollandse Rading.

De route gaat eerst door Hilversum, voor zo'n anderhalve kilometer. Wie de routebeschrijving (verkrijgbaar op het station Hilversum) al heeft, kan beter uitstappen op het station Hilversum Sportpark, waar de wandeling langs komt - dat scheelt ongeveer de helft van het stuk door de stad Hilversum.

Nadat de route het bos ingaat, blijft die de hele tijd in de natuur - tot bijna bij het station van Hollandse Rading. Het is een erg mooie tocht. Naast het gedeelte door Hilversum gaat slechts een paar honderd meter langs een autoweg.

De foto's hieronder laten de runderen uit het Goois Natuurreservaat zien (prachtige tamme beesten, die vrij rondlopen door het bos), en een paar andere plaatjes, gefotografeerd door Marijke, Wim, Annefleur en Hans Bodlaender op een wandeling die we met z'n vijven maakten eind Oktober 1999.

Klik op een foto om die foto in groter formaat te zien.
Webpagina gemaakt door Hans Bodlaender. Foto's door Marijke, Wim, Annefleur en Hans Bodlaender.
Gemaakt: 6 november 1999.
Home pagina van Hans Bodlaender