Reykjavik - Krisuvik - Keflavik

Als je op de terugweg van Reykjavik naar Keflavik niet weer dezelfde route wilt nemen, het is mooi weer en je hebt de tijd, dan kun je over Krisuvik en Grindavik rijden. Dat is 37km langer dan weg nr.41, en klimt 400 meter meer omhoog.

(10 km) Buiten Hafnarfjörður splitst links weg nr.42 af. Deze weg loopt door een mooi lavaveld. Kilometer 3 tot 9 waren in 1985 erg slecht, doordat men er moedwillig grind op stortte. Wellicht is de weg (daardoor) nu beter. De weg klimt 200 meter naar de

(20 km) Vatnsskarð. Daarna een afdalinkje naar het Kleifarvatn. Dit is een prachtig meertje met woeste rotsen eromheen. Zwarte vulkanische stenen en zand.

(30 km) Krisuvik is een herkansing voor wie de stoompotten in het noorden gemist heeft. Alles is er: stoom, pruttelende modder en zwavelafzettingen. Weg nr.425 is leuk getraceerd door een oud lavaveld, dat met grijsgroen mos bedekt is. 9km voor Grindavik een steil klimmetje, omdat de weg achterlangs een bergje loopt.

(57 km) Grindavik. Het hele stadje ruikt naar vis -- voor de inwoners ongetwijfeld de geur van geld. Weg nr.43 is weer geasfalteerd en loopt over een heuvel van ca. 50 meter.

(77 km) Er is geen overnachtingsmogelijkheid op het schiereiland. Je zult wild moeten kamperen (valt niet mee op deze lavabodem) of in de vertrekhal moeten slapen.

(81 km) Keflavikuflugvöllur. Brottför.